Adresse,
Idrettsveien 2, 2etg., 1400 Ski

Tlf: 64 87 06 70

Klasse A1/A2/A


NESTE MC-KURS AVHOLDES 5. SEPTEMBER. SE "KURSPÅMELDING" FOR PÅMELDING!

Haralds Trafikkskole er Follos største innen MC-opplæring. Vi tilbyr undervisning i klassene A1, A2, A, samt utvidelse fra en klasse til en annen.

Kort om opplæringen

Hvis du er under 25 år og skal starte kjøreopplæring på MC, må du enten ha gjennomført trafikalt grunnkurs eller inneha førerkort i en annen førerkortklassse. Er du over 25 år, kan du begynne kjøreopplæring uten trafikalt grunnnkurs eller annen førerkortklasse, men du må ha gjennomført førstehjelpskurs og mørkekjøringsdemo før eventuell førerprøve. Videre må du, uavhengig av alder og klasse, gjennomføre et obligatorisk MC-kurs, før du kan starte den praktiske delen av opplæringen. MC-kurset er et teoretisk kurs på ca 4 skoletimer.

Til alle kjøretimer må gyldig legitimasjon og evt. trafikalt grunnkursbevis medbringes.

Alderskrav for å ta førerkort i de ulike klassene

A1: 16 år
A2: 18 år
A 24 år (evt. 2 år med A2 førerkort)

Obligatorisk opplæring

Undervisningen skjer trinnvis og hvert trinn inneholder obligatoriske øvelser som må fullføres før man starter på et nytt trinn. De øvelsene som er obligatoriske er:
 • Trinnvurdering trinn 2 (alle klasser)
 • Trinnvurdering trinn 3 (alle klasser)
 • Sikkerhetskurs på bane (klasse A og A2)
 • Sikkerhetskurs i trafikk (klasse A1)
 • Sikkerhetskurs på veg (alle klasser)
Obligatoriske øvelser vil som regel måtte suppleres med ordinære kjøretimer.

Utvidelse av førerkort
Obligatorisk undervisning er:

A1 til A2:
 • Kurs ved utvidelse A1 til A2 (to timer)
 • Sikkerhetskurs på bane
 • Sikkerhetskurs på veg A2
Forutsetter to års førerrett i klasse A1 på innbyttetidspunkt. Kan påbegynnes etter å ha hatt førerett et år. Man bør påregne ordinære kjøretimer i tillegg. Det er ikke krav om førerprøve.

A2 til A:
 • Kurs for utvidelse A2 til A (syv timer)
Det er ikke krav om førerprøve

Bekledning/utstyr

Fullt utstyr kan leies til en engangssum på kr 600,- for hele opplæringsperioden. Lån av utstyr til første time er gratis.

Teori

Vi vil anbefale alle elever å lese teorien så tidlig som mulig i opplæringsfasen, da man på den måten får større utbytte av undervisningen. Vi får heller ikke bestilt førerprøve før teoriprøven er bestått. Teoriprøven tas på nærmeste trafikkstasjon (Drøbak) som "drop-in" på dagtid. Se www.vegvesen.no for informasjon om åpningstider.

Til teoriprøven anbefaler vi boka "Veien til førerkortet - MC", utgitt av ATL. Du kan også ta ulike tester på nettet for å se hvordan du ligger an før prøven.

Førerprøve

Førerprøven avlegges på trafikkstasjonen med godkjent skolesykkel. Hos oss på Haralds er det vanligvis oppmøte 45 min før (oppmøtested avtales med lærer) og du får da oppvarming inkludert i prisen for leie av sykkel. Lærer vil også være der med deg.

Førerprøven kan bestilles så snart du har tatt teoriprøven - bare gå inn på "din side" på vegvesen.no og gi oss fullmakt, så bestiller vi til deg.

Generelt

www.vegvesen.no kan du søke om førerkort, gi trafikkskolen fullmakt til å bestille førerprøve for deg, samt få svar på andre spørsmål du måtte ha ang. kjøreopplæringen. Søknad om førerkort må være innsendt og ferdig behandlet før teoriprøven kan avlegges.

For påmelding til MC-kurs - se under "kurspåmelding"! Dersom du ønsker å bestille kjøretimer eller har andre spørsmål, kan du nå oss på telefon 64 87 06 70 eller på post@haraldstrafikkskole.no.
 • Utskrift
 • Print

Åpningstider

Mandag - Fredag:
10.00 - 15.00

 

Kråkstadveien 1
1400 Ski
Tlf: 64 87 06 70
E-post: post@haraldstrafikkskole.no

Facebook