Adresse,
Idrettsveien 2, 2etg., 1400 Ski

Tlf: 64 87 06 70

Førerkort klasse B

NESTE TRAFIKALE GRUNNKURS STARTER 18.SEPTEMBER (TILBUD!!). SE "KURSPÅMELDING" FOR DATOER OG PÅMELDING! 


Kort om opplæringen klasse B

Du kan starte øvelseskjøringen fra du er 16 år dersom du har tatt trafikalt grunnkurs. (For å melde deg på trafikalt grunnkurs må du være 15 år).

Opplæringen er delt inn i 4 obligatoriske trinn:

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs: Kurset er obligatorisk for alle under 25 år som skal øvelseskjøre, enten det er privat eller ved kjøreskole. Er du over 25 trenger du kun førstehjelpskurs og mørkekjøring, men du kan starte øvelseskjøringen før dette er gjennomført. Husk å ha med øvelseskjøringsbevis og legitimasjon når du øvelseskjører.

Trinn 2: Teknisk del: Omhandler tekniske øvelser som giring, bremsing, bakkestart, rygging, krypekjøring o.l. Denne delen må være gjennomført før en kan gå videre til neste trinn, og det er obligatorisk med en trinnvurdering for å sikre dette.

Trinn 3: Trafikal del: Omhandler f.eks. samarbeid og kommunikasjon med andre trafikanter, vikeplikt, feltskifte, lyskryss, enveiskjørte gater etc ved bykjøring. Også her er det en obligatorisk trinnvurdering til slutt. Det skal også gjennomføres et obligatorisk sikkerhetskurs på øvingsbane (glattkjøring).

Trinn 4: Avsluttende del: Inneholder obligatorisk sikkerhetskurs på vei (2 t innledende teori, 5 t landeveg, 4 t planlegging og kjøring i variert miljø, samt 2 t avsluttende teori/oppsummering).

De obligatoriske timene/kursene blir tilsammen 36 timer (trafikalt grunnkurs inkl. mørkekjøring og førstehjelp, 2 trinnvurderinger, sikkerhetskurs bane og sikkerhetskurs veg). I tillegg kommer ordinære kjøretimer.

Fra automat til manuell

Dersom du har førerkort i klasse B for automatgir, trenger du ikke ta den obligatoriske undervisningen på nytt på manuelt giret bil. Du må imidlertid avlegge førerprøve med manuelt giret bil.

Teori

Vi vil anbefale alle elever å lese teorien så tidlig som mulig i opplæringsfasen, da man på den måten får større utbytte av undervisningen. Vi får heller ikke bestilt førerprøve før teoriprøven er bestått. Teoriprøven tas på nærmeste trafikkstasjon (Drøbak) som "drop-in" på dagtid. Se www.vegvesen.no for informasjon om åpningstider.

Til teoriprøven anbefaler vi boka "Veien til førerkortet", utgitt av ATL. Du kan også ta ulike tester på nettet for å se hvordan du ligger an før prøven.

Førerprøve

Førerprøven avlegges på trafikkstasjonen med godkjent skolebil. Hos oss på Haralds er det vanligvis oppmøte 45 min før (oppmøte er vanligvis på Haralds) og du får da oppvarming inkludert i prisen for leie av bil. Lærer vil også være med deg til trafikkstasjonen og vente der til du er ferdig.

Førerprøven kan bestilles så snart du har tatt teoriprøven - bare gå inn på "din side" på vegvesen.no og gi oss fullmakt, så bestiller vi til deg.

NB! Du kan også bestille førerprøve selv, men det er ikke gitt at vi har ledig bil og lærer. Vi anbefaler derfor at du i stedet gir oss fullmakt til å bestille for deg.

Generelt

www.vegvesen.no kan du søke om førerkort, gi trafikkskolen fullmakt til å bestille førerprøve for deg, samt få svar på andre spørsmål du måtte ha ang. kjøreopplæringen. Søknad om førerkort må være innsendt og ferdig behandlet før teoriprøven kan avlegges.

Vi forsøker alltid å finne en lærer som vi tror passer deg som elev. Om du i midlertid skulle ha ønske om å bytte lærer, kan du kontakte kontoret, så ordner vi det for deg.

For påmelding til trafikalt grunnkurs - se under "kurspåmelding"! Dersom du ønsker å bestille kjøretimer eller har andre spørsmål, kan du nå oss på telefon 64 87 06 70 eller på post@haraldstrafikkskole.no.
  • Utskrift
  • Print

Åpningstider

Mandag - Fredag:
10.00 - 15.00

 

Kråkstadveien 1
1400 Ski
Tlf: 64 87 06 70
E-post: post@haraldstrafikkskole.no

Facebook